Vapaapäivien viettoa yksin

Jotkut on ihmetellyt sitä miten mä tykkään viettää aika paljon aikaa yksinään ihan omassa rauhassa. Tykkään tosin viettää aika kaveriedenkin kanssa mutta joskus on mukavaa olla ihan vain yksin.

Oon huomannut että kun on paljon ihmisten kanssa tekemisissä niin sitä jaksaa sen muutaman päivän mutta sitten mun on päästävä olemaan ihan omassa rauhassa. Töissä etenkin kun oon kymmenen tuntia putkeen ihmisten kanssa tekemisissä niin se kyllä väsyttää aika paljon.

Vaikka tykkäänkin olla yksin niin en silti aina halua olla vain kotona. Samat seinät käy äkkiä tylsäksi. Yleensä kun oon päivän yksin niin lähden käymään jossakin. Näin aika ei käy tylsäksi. Usein käyn kiertelemässä kaupungilla tai menen johonkin kahvilaan opiskelemaan (koska vapaapäivätkin on opiskelu päiviä).

Joillekin se on outoa että käy yksin kahvilla, syömässä tai ylipäätään missään liikenteessä. Itse en ois ikinä lähtenyt käymään missään yksin vielä lukio aikanakaan, mutta nyt kun on siinä tilanteessa että kaverit ei ole yleensä vapaita samoina päivinä kun itse on, ja niiden kanssa harvoin pääsee mitään tekemään, niin on ollut pakko oppia olemaan yksinkin. Ennen ehkä oli tapana ajatella että se ois ihan outoa käydä jossain kahvilla yksin mutta nyt täällä Lontoossa asuessa on huomannut että todella moni käy yksin kahvilla ja kiertelemässä. Ja kun miettii niin mitä outoa siinä loppujen lopuksi on? Ei mitään.

Yleensä suunnittelen etukäteen mitä aion tehdä ja missä käydä. Näin tulee oikeasti käytyä jossakin eikä niin että käy nopeasti yhdessä paikassa ja sitten on jo tunnin päästä takaisin kotona.

Nyt kun tänne Lontooseen on vihdoinkin saapunut ihanat kesäiset ilmat niin oon viihtynyt aika paljon ulkona. Sen sijaan että menisin jonnekkin kahvilaan opiskelemaan niin meen yleensä puistoon niinkuin varmaan jo aiemmista teksteistä on voinut huomata. Tänään kun lähdin liikenteeseen niin jätin koulu jutut kotiin sillä tuntui siltä että tarvitsen niistä pienen tauon. Ei siis nyt koko päivän taukoa sillä se vaan ei ole aikataulullisesti mahdollista tässä kohti vuotta, mutta oli mukavaa käydä ulkona ilman että tarvitsi miettiä koulu juttuja.

Päivä alkoi sillä että kävin Primarkista hakemassa pari uutta kesä paitaa ja sen jälkeen kävin smoothie baarista hakemassa smoothien. Siitä sitten kävelin sellaiseen pieneen puistoon aivan Oxford Streetin vieressä. Pakko sanoa että oli muuten aivan älyttömän hyvää smoothieta vaikka kyllä sillä hintaakin ihan mukavasti oli. Kyseisestä smoothiesta maksoin siis 5 puntaa. Vaan mitäpä sitä vois olettaa kun sen osti Lontoon vilkaimmalta kadulta missä turistien vuoksi hinnat on pilvissä.

Silloin kun käyn yksin liikenteessä niin yleensä mulla on aina kuulokkeet korvilla. Yleensä kuuntelen vain Spotifyn top 50 listaa mutta tänään aloin kuuntelemaan psykologia aiheista podcastia. Oli oikeastaan aika mukava kuunnella ihan vain puhetta musiikin sijaan sillä silloin kun kuuntelen musiikkia niin pää ei lepää vaan oon jatkuvasti tietynlaisessa häirintä tilassa. Keskityn vain siihen musiikkiin enkä itseeni tai siihen mitä teen.

Miksi yksin oleminen ja ajan vietto yksinään nähdään aina jotenkin negatiivisena asiana? Yksinäisyys ja yksin oleminen on kuitenkin kaksi eri asiaa. Aikaa voi viettää yksin ilman että on yksinäinen. Jokainen kuitenkin tarvitsee aikaa ihan vain itselleen. Jotkut enemmän kuin toiset. Itse kuulun niihin jotka tarvitsee ehkä vähän enemmän aikaa itselleen kuin keskiverto ihminen. Henkilökohtaisesti musta tulee todella äkäinen ja levoton jos en saa välillä olla yksin. Joistakin taas tulee levottomia jos joutuu viettää liikaa aikaa yksin. Tässä voi taas nähdä miten ihmiset voi olla erilaisia!

Yksi vastaus artikkeliiin “Vapaapäivien viettoa yksin

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s