Turisti viikonloppu

Nyt onkin kulunut jonkin aikaa siitä kun viimeksi on tullut kirjoiteltua. Tämä siksi että ensimmäistä kertaa tämän puolentoista vuoden aikana mitä täällä Lontoossa olen kerennyt asustella, vanhempani tulivat viimeinkin käymään. Sain siis muutamaksi päiväksi pidettyä vähän taukoa opiskelusta ja pääsin taas pitkästä aikaa kiertelemään Lontoon kuulusia nähtävyyksiä, mitä ei hirveän usein tule kierreltyä.

Päivä 1

Ensimmäinen päivä lähti käytiin museokieroksella The British Museum:issa. Itsekkään en aikaisemmin ollut kyseisessä museossa käynyt ja mitään tietoa sen sisällöstä ei etukäteen ollut. Museohan oli ihan mittavan kokoinen, jonka vuoksi ei myöskään aivan koko museota käyty läpi. Aikaisemmin olen käynyt The Natural History Museumissa ja The Science Museumissa, mutta tämä oli kyllä näistä museoista yksi parhaimmista ja mielenkiintoisimmista.

Museo oli aika kattava sisällön suhteen. Museon teemahan oli siis eri maiden historia eri aikakausilta. Me enimmäkseen kierretiin Egyptin, Kreikan, Rooman ja Euroopan historian osioita. Näiden kiertämisessä menikin se pari tuntia.

Museo kierroksen jälkeen matka jatkuikin Pubin kautta Primarkiin, missä vierähtikin sitten seuraavat pari tuntia. Itsellä ei rahaa mennyt kuin vähän päälle kolmekymppiä, mutta porukoilla ja tädillä taisi mennä summat satasiin saakka. Primarkista nyt ei kuvia olekkaan mutta myöhemmin varmaan sitten postaan vähän että mitä kaikkea tämän viikonlopun aikana tuli ostettua ja mitä porukat sekä täti ja serkku mulle toivat tullessaan.

Loppupäivä kuluikin ihan vain kierrellessä ja pubissa, sekä kuulumisia vaihdellen.

Päivä 2

Lauantaina pidettiinkin aivan kunnon turisti päivä. Käytiin siis kiertämässä kaikki turisti kohteet. Aloitettiin Buckinghamin palatsilta, mikä siis on kuningas perheen asuinpaikka. Vaikka oltiinkin jo liikenteessä aika aikaisin, oli palatsin edusta jo aivan täynnä porukkaa.

Palatsilta matka jatkui kohti Westminster Abbey kirkkoa ja Westminster palatsia (Big Ben). Big Ben valitettavasti on tällä hetkellä korjauksessa joten ainoa mitä kellotornista on näkyvillä on kellotaulu.

Tästä matka jatkuikin takaisin hotelille ja kämpille. sillä oli pakko käydä laittamassa enemmän vaatetta päälle, koska tuuli oli tuona päivänä erittäin kova ja kylmä.

Pienen tauon jälkeen lähdettiinkin kohti Tower bridgeä ja Tower of Londonia. Tässä vaiheessa sää alkoi lämmetä ja aurinko tuli esiin. Käytiin myös kahvilla sillan viereisessä Starbuckissa sillä sieltä on hyvät näkymät sillalle. Siitä sitten matka jatkui kohti pitsa paikkaa ja myöhemmin kohti Oxford Streettiä, mistä käytiin hakemassa pari asiaa mitkä jäi ostamatta edellisenä päivänä.

Päivä 3

Viimeisenä päivänä käytiin katsomassa sitä kuuluissaa Harry Potter laituria 9 3/4. Kuvaa ei sienän läpi menevän kärryn kanssa kuitenkaan otettu sillä jo kymmeneltä aamulla jonot olivat niin pitkät että ei haluttu käyttää viimeistä päivää jonottamiseen. Sen sijaan käytiin kuitenkin Harry Potter- matkamuisto kaupassa. Itselläni ei tällä kertaa lähtenyt mitään matkaan vaikka kovasti olisi tehnyt jotain ostaa.

Harry Potter kaupasta matka jatkuikin kohti puistoa missä itselläni tulee vietettyä aika paljon aikaa. Paljon on tullut täällä blogissa ylistettyä puistoja ja sitä kuinka paljon käyn puitossa istumassa ja lukemassa. Ensimmäinen asia mitä äitini sanoi kun astuttiin puistoon oli että nyt hän ymmärtää miksi mä siellä niin usein käyn.

Vaikka vanhempani, tätini ja serkkuni olivatkin käymässä vain muutaman päivän, kerkesivät he jo sinä aikana väsyä ihan vain siitä melun ja hälinän määrästä. Puistossa kuitenkin on ihan hiljaista ja pääsee niitä kaupungin ääniä ja meluja pakoon. Vaikka siellä puistossa yleensä onkin paljon muitakin ihmisiä, kaikki tulevat sinne rauhoittumaan, minkä vuoksi siellä ei ole sitä ihmiset aiheuttamaa melua ja näin saa istua aivan täydessä hiljaisuudessa ja omassa rauhassa.

Puistosta matka jatkui kohti mun työpaikkaa, missä käytiin kahvilla ja siitä sitten parin kaupan kautta takaisin hotellille ja kämpille.

Kolmen päivän aikana kerrettiin kiertää paljon ja jokapäivä askelia tulikin sen noin 20 000. Päivien jälkeen oli jalat vähän hellänä ja uni tuli nopeasti. Perheelle jäi hyvä fiilis reissusta ja tietynlainen rauha mielelle kun nyt tietää ja on nähnyt sen, että missä mä aikani vietän ja missä mä kuljen. Huoli ei ole kuulema niin kova, vaan voi olla rauhassa eikä tarvitse olla peloissaan minun puolestani. Saa nähdä kuka täällä seuraavaksi tulee käymään mitä tekemistä itten keksitään!

Yksi vastaus artikkeliiin “Turisti viikonloppu

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s