Vihreitä juttuja: Terveellisen ruokavalion vaikutus elämään

Tuossa pari päivää sitten tuli käveltyä tällaisen ns. vihreän baarin ohi. Eli siis tällaisen kioski tyylisen terveellisen mehu-/smoothiebaarin ohi. Vaikka tällä alueella missä tällä hetkellä asutaan niin ollaan asutukkin jo melkein vuosi ja tuon kyseisen baarin ohi ollaan kävelty monet kerrat niin jostain syystä ei vain ole aikaisemmin tullut kyseistä baaria huomattua.

Olen aina miettinyt että miten jotkut pystyy juomaan niitä vihreitä mehuja mitä aina instagramissa näkee. Ajatus mehustetusta vihanneksista ei jotenkin houkuta itseä yhtään, vaikka muuten kyllä näin vegaanina tulee näitä vihreitä rehuja syötyä päivittäin. Sen jälkeen kun vegaani linjalle lähdin ja sen myötä on huomannut miten paljon parempi olo itselle tuli niin fyysisesti kuin henkisestikkin ruokavalion muutoksen johdosta niin kaikenlaiset terveys hömpät on alkaneet kiinnostamaan enemmän, ja myös tekee mieli kokeilla erilaisia ruokia ja tuotteita.

Päätin siis tästä kyseisestä mehubaarista ostaa tällaisen vihreän mehun ja kokeilla että onko se nyt ihan hirveän makuista. Kyseinen mehu oli nimeltään cleanser eli tällainen elimistiöä ’puhdistava’ juoma jonka pitäis laittaa elimistö ja nesteet liikkeelle. Mehu sisälsi omenaa, kurkkua, selleriä ja minttua. Pakko kyllä sanoa että olin yllättynyt kuinka hyvää tämä mehu oli. Mehu oli todella virkistävä ja kyllä sillä aika pirtsakasti päivä lähti käytiin.

Itse olen oikeastaaan aina syönyt suht tervellisesti. Lukion lopussa ja yliopiston ensimmäisenä vuotena kuitenkin tuli syötyä vähän miten sattuu ja sen kyllä huomasi painon noususta sekä siitä että aloin saamaan aivan jäätäviä vatsakipuja. Pienempänäkin aina ajoittan sain tosi kovia viiltäviä vatsakipuja jotka säteili koko kehoon, mutta yliopiston ensimmäisenä vuotena kipuja alkoi olemaan päivittäin ja ne oli niin kovia että jalat saattoi lähteä alta. Sitten kun en enää tätä jaksanut niin päätin että nyt on viimein aika kokeilla vegaani ruokavaliota, mitä olin jo pitempään halunnut kokeilla, ja se oli jo muutaman vuoden kiinostanut. Vegaani ruokavaliolla olen nyt ollut melkein vuoden ja tämän vuoden aikana ei ole juuri mikäänlaisia ongelmia tai kipuja ollut mahan kanssa.

Ennen en oikeastaan uskonut että ruokavaliolla nyt niin paljon on vaikutusta siihen millainen yleis olo itsellä on tai ettei sillä oikeasti mitään vaikutusta ole niin fyysiseen kuin henkiseen terveyteen taikka yleis kuntoon. Aina oli jotenkin ajatellut ruokaa niin että no jos syö epäterveellisesti niin lihoo ja jos syö terveellisesti niin ei liho ja epäterveellinen ruoka ei ole hyväksi. Ei jotekin ottanut asiaa tosissaan tai jaksanut miettiä asiaa sen kummemmin. Ei oikeastaan ajatellut sitä että miten paljon ruokavalio ihan oikeasti voi vaikuttaa elämään. Väärrässähän minä olin ja vieläkin olen yhtä yllättynyt miten paljon se on minun elämään vaikuttanut ilman että sitä oli edes huomannut.

Kun tuntee olonsa terveeksi niin tekee mieli jatkaakin terveellä linjalla. On myös tullut huomattua että töissä ja koulussa jaksaa paremmin, eikä syönnin jälkeen tule sitä ruoka koomaa ja painavaa oloa joka hidastaisi menoa. Ruoka ei ole enää jotain mitä vain syö koska pitää syödä tai koska tekee mieli jotain tiettyä ruokaa, vaan nyt syön koska minun tarvitsee syödä ja siitä saa energiaa. Syön saadakseni energiaa, en siksi että maha vain täyttyisi. Kun on fyysisesti hyvä, kevyt ja energinen olo niin henkisestikkin jaksaa ahertaa pienten mäkien yli.

Yksi vastaus artikkeliiin “Vihreitä juttuja: Terveellisen ruokavalion vaikutus elämään

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s