Loma Floridassa; Disney World, Universal Studios ja Hurrikaani

Tässä muutama päivä sitten tultiin Floridasta vähän pidemmältä lomalta mikä venyi hurrikaanin ja lentokoneen ongelmien vuoksi. Käytiin vähän reilu viikko Disney world:issa ja toinen viikko oltiin Universal Studios:issa. Tämä matka oli kyllä yksi elämäni parhaimmista matkoista ja Disney Word varsinkin oli sellainen paikka, että se on pakko nähdä ainakin kerran elämässä, eikä sitä ei tule katumaan jos sinne lähtee.

Aina olen kuullut paljon hyvää Disney Worldista ja usein kuulee samoja kommentteja; että se on tosi taianomainen ja iloinen paikka. Sen ensimmäisen viikon aikana tämän kyllä huomasi. Kaikki olivat hyvällä tuulella ja iloisia. Asiakaspalvelu oli jotain aivan sanoinkuvailematonta ja jokapaikassa oli todella siistiä. Itseään ei tuntenut turistiksi vain melkeimpä kuin perheenjäseneksi joka tuli käymään kylässä. Kun niitä puistoja pitkin kulki, ja kävi lateitta ja vuoristoratoja sun muita läpi niin aina ulos tullessa oli aina yhtä häkeltynyt. On ihan vaikea yrittää kirjoittaa asiasta, koska kaikki oli vain niin sanoin kuvailematonta että se paikka on nähtävä aivan itse jotta pystyisi ymmärtämään miten hienoa kaikki oli.

Moni myös sanoo että yksi päivä tai edes viikko ei riitä. Tämäkin on aivan totta. Me oltiin Disneyn puolella noin viikko eikä keretty nähdä ja kokea läheskään kaikkea. Tämä ei kuitenkaan jäänyt harmittamaan, sillä nähtiin ja koettiin sen viikon aikana todella paljon. Yksi lomamatka kuitenkin kyllä riittää ja on tarpeeksi, vaikka kaikkea ei kerkeisikään nähdä. Vaikka me ei keretty nähdä kaikkea niin silti lähdettiin hyvillä mielin.

Disney tuntui kotoisalta ja siellä oli kaikkea mitä vain olisi voinut toivoa. Kaikki oli järjestetty täydellisesti ja jokaisen lomamatkasta oli yritetty tehdä niin helppoa kuin vain mahdollista. Mistään ei tarvinnut stressata tai huolehtia.

Jonotus ajat tosin olivat todella pitkiä ja ruoka kallista. Vaikka joka puolella olikin todella paljon ihmisiä niin sitä ei oikeastaan edes pahemmin huomannut. Siellä näki myös niin lapsia kuin aikuisiakin, sekä myös vanhuksia. Tämä oli itselle ehkä vähän yllätys. Nähtiin siis todella monia vanhoja eläke ikäisiä pariskuntia aivan kahdestaan kulkemassa pitkin Disneyn puistoja. Tästä voi huomata sen että Disneyn puistot ovat kaiken ikäisille eikä niiden keskipisteenä ole niinkään ne laitteet vain se kaikki muu nähtävä.

Toinen viikko vierähtikin sitten Universal Studios:in puolella. Pakko sanoa että itse tykkäsin Disneystä enemmän, mutta Universal oli ehkä vähän aikuismaisempi. Laiteet oli hurjempia ja puisto oli enemmän niinkuin normaali huvipuisto. Disneyssä kaikki oli hienoa ja mahtavaa, mutta Universalin puolella osa asioista oli itselle tuntemattomia ja osa asioista kuten lavastukset ja yksityis kohdat, niin laitteissa kun ympäristössäkin, olivat yksinkertaisia Disney:hyn verrattuna. Universalin myös kerkeää käydä läpi kokonaan parissa päivässä.

Meillä oli tarkoituksena lentää Orlandosta Lontooseen tiistai iltana mutta Hurrikaanin vuoksi koko kenttä suljettiin. Siitä sitten keskiviikkona ajettiin Floridan länsi rannikkolle ja lennettiin sieltä Philadelphiaan ja sieltä oli tarkoitus lentää Lontooseen. No, mutta kuinkas siinä sitten kävikään… Meidän lento Philadelphiasta Lontooseen peruttiin moottori vian vuoksi ja seuraava yö ja päivä menikin sitten lentokentän hotelissa. Tässä vaiheessa jo ajateltiin että mikään ei voisi enää mennä pieleen. Sitten kun saatiin uudet lennot niin lentoyhtiö oli unohtanut minun ruoat! Tämän lisäksi, lento oli hirvein ja pelottavin lento millä olen koskaan ollut. Yleensä minua ei lennolla pelota yhtään, kun kuitenkin tulee lennettyä useita kertoja vuodessa, mutta tällä lennolla itkin 3h putkeen (tällainen yli drmaattinen itkupilli kun olen) ja pelkäsin oikeasti kuolevani. Turbulenssi ei enää tuntunt turbulenssilta. Kone heilui ja keikkui vaikka mihin suuntaan.

Kotiin kuitenkin päästiin ehjin nahoin vaikka Amerikka ei meitä meinannutkaan päästää kotiin, ja koko matkan sai pelätä oman henkensä vuoksi. Kun päästiin kotiin niin meidän täytyi alkaa suoraan pakkaamaan ja siivoamaan meidän asuntoa sillä meillä oli heti muutto edessä. Nyt on laatikot purettu ja kaikki tavarat saatu paikoilleen ja voi vihdoin rauhoittua ja levätä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s