Uudessa kämpässä; opiskelija asunnot Lontoossa

Tässä vähän yli viikko sitten muutettiin uuteen kämppään lähemmäksi koulua. Aiemmin asuttiin Lontoon etelä puolella paikassa nimeltä Stockwell. Stockwell oli alueena todella rauhallinen, mistä itse pidin todella paljon. Meidän edellisessä asunnossa ei ollut oikeastaan mitään vikaa, mutta haluttiin vain muuttaa lähemmäksi koulua. Ennen meillä meni 35minuuttia metrolla kouluun, mutta nyt asutaan vain 10min kävely matkan päässä. Tässä siis säästää aika huimasti matkakuluissa.

Nyt asutaan siis Lontoon pohjois puolella paikassa nimeltä Finsbury park. Ollaan aivan päätien vieressä joten matkustaminen keskustaan ei oikeastaan ole tarpeellista ellei siellä välttämättä halua käydä. Rakennus missä nyt asutaan on 1900-luvun aluilta ja on siis todella vanha, mikä näkyy myös rakennuksen sisätiloissa. Entinen rakennus missä asuttiin oli uudempi ja modernimpi, mutta tästä huolimatta tykkään tästä meidän nykyisestä paikasta enemmän. Tämä on kotoisampi ja tunnelma on lämpimämpi.

Asunto on pieni, mutta juuri sopiva meille kahdelle. Näkymät ikkunnasta eivät ole kummoiset, mutta eipä sitä voi suuria täällä lontoossa olettaakkaan kun kaikki rakennukset ovat rakennettu aivan kylki kylkeen. Asunto on siis yksiö, ja kalustettu valmiiksi. Asunnot ovat yksityisiä opiskelija asuntoja, mikä siis tarkoittaa sitä että seinille ei saa laittaa mitään, mikä kyllä ärsyttää, mutta sille nyt ei vaan voi mitään. Täytyy siis yrittää tuoda asuntoa henkiin muilla tavoin.

Asutaan edelleen Zone 2:lla mikä siis on aivan ydin keskustan ulkopuolella. Asutaan aivan Arsenalin ja suuren puiston vieressä päätien varrella. Ympäriltä löytyy kaikki mitä tarvitsee. Hyvä puoli opiskelija asunnoissa on se, että ei tarvitse erikseen maksaa sähköä, vettä, WIFIä tai mitään muuta. Pyykkitupa on alakerrassa ja rakennuksessa on hienot ja tilavat yhteiset tilat, jotka on varustettu biljardi pöydillä, TV:llä, sekä peleillä. Rakenuksessa on myös vartija paikalla 247 ja arkipäivisin muutama työntekijä respassa.

Kun vertaa aiempiin opiskelija asuntoihin missä ollaan asuttu niin tämä nykyinen asunto on enemmän niinkuin ”normaali” asunto. Aiemmat asunnot ovat olleet todella värikkäitä ja ”muovisia”. Ne oli rakennettu niin että ne on yksinkertaisia ja siistejä, sekä niin että ne kestävät rajua kulutusta kun kuitenkin on opiskelijoista kyse. Tässä nykyisessä asunnossa on ihan perus huonekaluja ja valkoista pintaa keittiössä, kun taas vanhassa asunnossa oli punainen keittiö ja simppelit halvat huonekalut, jotka on joko helppo vaihtaa uusiin tai korjata asukkaiden lähdettyä. Nykyisessä asunnossa on enemmän tekstuuria, kuten puuta ja nahkaa.

Me muutettiin siis aivan kahdestaan yhdessä päivässä vuokrafirman pakettiauton ja kuljettajan voimin. Muutto meni oikeastaan aika vikkelästi ja suurin osa laatikoista oli purettu iltaan mennessä. Meillä ei itsellä oikeastaan muita huonekaluja ole kuin tv-taso ja kenkäteline, sekä TV, joten sen isompaa häslinkiä ei muutossa ollut. Toki kun pieneen asuntoon muuttaa kahden ihmisen tavaroiden kanssa niin purku tilanteessa pitää miettiä tarkkaan että minne mitäkin laittaa, jotta saa kaiken mahtumaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s