Tästä se lähtee!

Tässä olin pitkään jo miettinyt blogin alottamista. Lähinnä hyvin yksinkertaisesti sen takia että usein tekee mieli kirjoittaa jonnekkin mitä mulle kuuluu ja puhua asioista mitä mulla on mielessä tai mitä on tapahtunut. Aina oon tykänny kirjoittaa päiväkirjaan yms mutta Lontooseen muuton jälkeen tämä suomeksi kirjoittaminen on jäänyt vähemmälle ja pakko sanoa että sitä on tullut pieni ikävä. Nyt sitten vihdoinkin sain aikaiseksi tehtyä tämän blogin pienen epäröinnin jälkeen. Pitkään ajattelin että ei mulla olisi aikaa kirjoittaa tai otella kuvia kun koulu ja työt vie niin paljon aikaa, mutta sitten kun rupesin tarkemmin miettimään niin loppujen lopuksi kiertelen paljon keskustassa puistoissa ja kahviloissa sun muissa ja räpsin kuvia ihan huomaamattani. Aikaakin on kirjoittaa kun jättää sen yhden ylimääräisen Netflix jakson päivässä väliin! Netflixiäkin kun minulla ei tule katsottua kuin vain silloin kun ei ole mitään muuta tekemistä.

No minkälaisista asioista mä ajattelin täällä kirjoitella? Lähinnä ihan vain mun elämästä. Hyvin yksinkertaisesti. No millaista tämä minun elämä on? Niikun jo tuossa aiemmin mainitsin, niin todella paljon käyn kiertelemässä eri paikoissa täällä Lontoossa ja niistä varmasti tulen täällä kirjoittelemaan. Varmasti myös tulen kirjoittelemaan mun ajatuksista, koulusta, kavereista ja kaikesta mitä mun elämässä täällä tapahtuu. Kai sen sitten näkee ajan kanssa mitä tänne tulee lörpöteltyä.

Jotta vähän saadaan tuntumaa siihen millaisia mun perus päivät on; niin aamuisin herään aika automaattisesti suht aikaisin. Töihin kun mun pitää yleensä herätä kello 5 ja kouluun kello 7. Eilen mulla oli vapaapäivä ja sen takia sain nukkua niin pitkään kun halusin. Heräsin siis kello 8. Wau miten myöhään mä nukuin! Mun mielestä on kuitenkin aika mukava herätä aikaisin ja avata ikkuna ennen kun tää ison cityn äänekäs elämä herää eloon. On muutenkin kiva kun saa kaikki aamu hommat tehdä ihan rauhassa ja silti on vielä koko päivä edessä aikaa lähetä käymään jossain.

Ennen en ikinä syönyt aamupalaa mut nykysin musta on tullu joku ihme aamupala fanaatikko! Siis rakastan syödä aamupalaa! Oon myös huomannut että kun aamulla syö hyvin niin sillon todella jaksaa koko päivän ja saa oikein semmosen buustin päivään ettei edes halua jäädä vain kotiin makaamaan. Yleensä aamuisin syön puuroa johon aina vähän päivästä riippuen laitan jonkun näköistä hedelmää tai marjaa päälle, yleensä myös jugurttia ja joskus siemeniä, joskus kanelia. Avocado leipäkin yleensä mun aamupalasta löytyy vaikka avocadot ei mitään hirveen halpoja olekkaan. Joskus taas ihan vaan suomalaista koulunäkkiä. Niitä vaan pitää yrittää säästellä ettei ihan heti lopu kun ei aina tiedä milloin niitä saa lisää.

Sen jälkeen kun aamupala oli syöty ja olin saanut itteni näyttämään ihmiseltä me lähdettiin kohti Regent park puistoa. Se on ehdottomasti mun lempi puisto täältä Lontoosta ja siellä on tullu käytyä aika useesti. Tää puisto on kuitenkin niin iso että vieläkin tarvii aina karttaa katsoa kun sielä kävelee. Just ennen puistoo käveltiin Sherlock Holmes museon ohi. Se on just sillä paikalla missä Sherlock asuu siinä ohjelmassa, 221B Baker Street. Käytiin siinä niiden matkamuisto myymälässä vaan siellä ei valitettavasti saanu räpsiä kuvia.

Yks asia mistä mä tykkään on se että miten paljon täällä näkee joutsenia ja muita lintuja. Oraviakin on mutta niiden lähelle mua ei saa! Täällä kun kaikki nää eläimet on nii kesyjä että ne tulee ihan iholle ja vie ruuat suoraan kädestä. Vähän on aina pieni pelko kankkusissa kun näitäkin kuvia ottaa että jos ne vaikka päälle käy!

Tää puisto on myös siitä kiva että tää ei oo vaan yks aukee kenttä johon on tökätty muutama puu tai puska koristeeks. Tääl on erilaisia puutarhoja ja muistomerkkejä. Muutama kahvilakin löytyy mutta niistä jos syömistä haluaa ostaa niin saa varautua sillä hinnat on pilvissä. Aika usein mulla on jotain omaa syömistä mukana. Viikko sitten ostin vielä Lontoon muumi kaupasta uuskäytettävän kahvimukin niin saan teenkin pienellä alennuksella.

Ainoo huono puoli täällä on se että ei oo ilmasia vessoja. Vessat yleesä maksaa sen 50 penniä. Joten sitten ku tulee tarvetta vessoille niin yleensä kävellään jonnekkin puiston ulkopuolella olevaan kahvilaan tai pubiin. Tällä kertaan käveltiin sellaseen kaupungin osioon kun Camden Town. Se on ihan tuossa puiston kuppeessa ja sieltä on myös helppo ja hyvä metro yhteys takasin kotia. Tällä kertaa löydettii tällänen uus baari kahvila mikä oli vasta avattu pari kuukautta sitten. Ihastuin tähän paikkaan aivan totaalisesti ja tuun aivan varmasti jatkossa menemään tuonne tekemään mun koulu juttuja. Hinnatkaan ei ollu pahat kun sai kokonaisen teekannullisen teetä ja pienen maito kannun vaan 3 punnalla. Yleensä kun yhdestä tee mukista saa maksaa ainakin sen 2 puntaa. Mutta joo, tästä paikasta saa koktaileja, kahvia, teetä, olutta, viiniä ja ruokaa. Ja kaikkee niiden välistä. Me mentiin ihan vaa tee ja olut linjalla. Sitten vähän myöhemmin kun jonkin aikaa oltiin tehty koulu juttuja niin tilattiin vielä ranskalaisia.

Parin tunnin jälkeen tuli semmonen olo että alko opiskelu sille erää riittää niin pätettiin suunnistaa kotia kohti, siinä samalla käytiin tällasessa vegaani paikassa mistä sai erilaisia leivonnaisia ja leipiä ja sämpylöitä. Olin kyllä tyytyväinen ja täyty painaa tuokin paikka muistiin. Siitä sitten käveltiin Camdenin kanaalin ylitte ja siitä metrolla takaisin kotia ja ilta hommiin sillä tänään mulla oli koko päivän töitä niin oli pakko saada hyvät yöunet että jaksaa.

Mutta joo, tässä oli nyt tämmönen ensi katsaus mun tyypilliseen päivään. Saa nähdä mitä tänne tulee sitten ensi kerralla kirjoiteltua. Innolla odotan että pääsee taas kirjoittelemaan!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s